MTFEES 0.6.5 Yardım İletişim

Not: Bu alan adı altındaki web sayfaları tasarım/hazırlık aşamasındadır. Kesin ve güncel bilgiler için lütfen NEÜ-MTF resmi web sayfasını takip ediniz.

Plastik Cerrahi 4-1

(Küçük Staj - 7 gün)

Cerrahi Tıp Bilimleri - Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi (PLCR)

Eğitim Sorumlusu (ADES): Prof. Dr. Nedim Savacı Anabilim Dalı Sekreteri: Recep Öztaş Tel: +90 332 2237648 e-posta: None

Genel Bilgiler Klinik Bilgileri Eğitim Bilgileri

DERS OTURUMLARI

Konu Başlığı Süre Anlatım Tipi Sıra No Eğitmen Özet Kazanım
Pratik Uygulama 4 Klinik Staj (Pratik) 1 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Plastik Cerrahiye Giriş 1 Klinik Staj (Teorik) 2 Prof. Dr. Nedim Savacı Plastik, Yunanca "plasticos" tan gelen bir sözcüktür ve "şekillendirmek", "bir kalıba uydurmak" anlamlarına gelir. Özellikle savaş ve travma sonrası oluşan defektleri onarmaya çalışarak gelişim gösteren plastik cerrahi zamanla elde ettiği deneyimler ile form, fonksiyon veya vücut imajı bozukluğuna sebep olabilen anomalileri tedavi eden bir cerrahi dala dünümüştür. Plastik cerrahinin geçmişten günümüze gelişim sürecini öğrenmek.
Pratik Uygulama 1 Klinik Staj (Pratik) 3 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Geft ve Flepler 1 Klinik Staj (Teorik) 4 Prof. Dr. Nedim Savacı Herhangi bir sebeple oluşan doku defeklerinin bazıları kalan doku parçalarının uç uca getirilmesi ile onarılabilir. Uç uca getirilemiyecek genişlikteki doku defektleri veya form ve fonksiyon kaybına sebep olabilecek durumlarda oluşan defeklerin benzer dokularla onarımı gerekmektedir. Bu durumlarda plastik cerrahların elinde iki önemli silah vardır; greft ve flep. Greft kanlanmasını alıcı alandan difizyon yoluyla sağlarken flepler kendi kan dolaşımlarına sahiptir. Plastik cerrahların doku defektlerini onarmak için sık kullandıkları iki yöntem hakkında bilgi sahibi olmak
Deri kanserleri 1 Klinik Staj (Teorik) 5 Prof. Dr. Mehmet Dadacı En sık görülen deri tümörlerinin tanı,tedavi, takip ve korunma ile ilgili bilgi aktarımı En sık görülen deri tümörlerinin tanı,tedavi, takip ve korunma ile ilgili bilgi aktarımı
Pratik Uygulama 4 Klinik Staj (Pratik) 6 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Yara iyileşmesi 1 Klinik Staj (Teorik) 7 Prof. Dr. Zeynep Altuntaş Yara iyileşmesi süreklilik arzeden ve iç içe geçmiş aşamalardan oluşan kompleks bir klinik tablodur. Yara iyileşme sürecinde meydana gelebilecek komplikasyonlar uygun yaklaşımla yönetilmelidir. Yara iyileşmesinin mikroskopik ve klinik aşamalrının öğrenimi
Pratik Uygulama 1 Klinik Staj (Pratik) 8 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Estetik Rekonstruktif Meme Cerrahisi 1 Klinik Staj (Teorik) 9 Prof. Dr. Zeynep Altuntaş Estetik Rekonstruktif Meme Cerrahisi
Pratik Uygulama 1 Klinik Staj (Pratik) 10 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Pratik Uygulama 4 Klinik Staj (Pratik) 11 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Maksillofasiyal yaralanmalar 1 Klinik Staj (Teorik) 12 Prof. Dr. Bilsev İnce Trafik kazaları, yüksekten düşme veya ateşli silah yaralanmaları sonrası oluşan maksillofasiyal yaralanmalar hayatı tehdit edebilen solunum ve dolaşım problemlerine sebep olabilir. Bu hastalarda eşlik eden ölümcül yaralanmalar da olabilmektedir. Maksilofasiyal yaralanmalarının bazıları acil cerrahi işlem gerektirirken bazıları takip edilebilir. Maksillofasiyal yaralanma ile gelen hastaya yaklaşımı, cerrahi müdahale gerektirebilecek durumları saptamak ve gerektiğinde acil müdahale yapabilmek.
Pratik Uygulama 1 Klinik Staj (Pratik) 13 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Yarık damak dudak 1 Klinik Staj (Teorik) 14 Prof. Dr. Zeynep Altuntaş Yarık damak-dudak teşhisi, operasyon zamanı ve güncel ameliyat teknikleri hakkında her pratisyen hekimin bilmesi gereken kadar bilgilendirme. Yeni doğanda yarık damak-dudak ayırıcı tanısını yapabilmeli.
Pratik Uygulama 4 Klinik Staj (Pratik) 15 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
El cerrahisi 1 Klinik Staj (Teorik) 16 Prof. Dr. Mehmet Dadacı El cerrahisi temel prensipleri, el yaralanmaları, el yaralanmalarındaki ilk tedavi, mikrocerrrahi ve replantasyonlar ile ilgili öğrencilere bilgi aktarımı El cerrahisi temel prensipleri, el yaralanmaları, el yaralanmalarındaki ilk tedavi, mikrocerrrahi ve replantasyonlar ile ilgili öğrencilere bilgi aktarımı
Bası yaraları 2 Klinik Staj (Teorik) 17 Prof. Dr. Zeynep Altuntaş Bası yaraları etiyolojisi, tedavisi ve klinik izlemi. Bası yarası tanısı ve ilk tedavisi uygulanması öğrenilmeli
Pratik Uygulama 2 Klinik Staj (Pratik) 18 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Pratik Uygulama 4 Klinik Staj (Pratik) 19 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Termal - Elektrik yanıkları 1 Klinik Staj (Teorik) 20 Prof. Dr. Bilsev İnce Yanık; termal, kimyasal veya elektrik ile temas sonrası doku bütünlüğünün bozulmasıdır. Hastaların hasar veren ajandan uzaklaştırılması, uygun sıvı tedavisinin planlanması, gerekli tahlil ve takiplerinin yapılması gerekir. Yanık sonrası gelişebilen kompartman sendromunda acil cerrahi gerekirken kontraktürler için aşamalı elektif cerrahiler gerekmektedir. Yanık hastalarına acil servis ve ilk basamakta yaklaşımı öğrenmek.
Alt ekstremite rekonstrüksiyon 1 Klinik Staj (Teorik) 21 Prof. Dr. Nedim Savacı Travma veya kanser cerrahisi sonrası alt eksterime defektlerinin rekonstrüksiyonu gerekebilmektedir. Vücudu taşıyan alt ekstermitenin fonksiyonunu devam ettirebilmesi kişinin yaşam konforuna büyük katkı sağlar. Alt ekstremite rekonstruksiyon seçeneklerini öğrenmek.
Pratik Uygulama 2 Klinik Staj (Pratik) 22 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Pratik Uygulama 4 Klinik Staj (Pratik) 23 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Konjenital anomaliler 1 Klinik Staj (Teorik) 24 Prof. Dr. Mehmet Dadacı Konjeniatal el anomalileri tanı teshis ve tedavisi, konjenital ürogenital anomaliler, kulak anomalileri ve craniosinostozlar hakkında öğrencilere bilgi aktarımı Konjeniatal el anomalileri tanı teshis ve tedavisi, konjenital ürogenital anomaliler, kulak anomalileri ve craniosinostozlar hakkında öğrencilere bilgi aktarımı
Vasküler anomaliler 1 Klinik Staj (Teorik) 25 Prof. Dr. Bilsev İnce Vasküler anomalileri doğuştan görülen bozukluklardandır. Vasküler malformasyon ve vasküler tümörler olarak ikiye ayrılabilir. Vasküler anomaliler daha çok doğumda fark edilen ve büyük ölçüde de çocuğun yaşamı boyunca devam eden bir damarsal yapı bozukluğudur. Hemanjomlar ise doğumdan sonra fark edilir ve ilk 1 yılda hızlıca büyümesi olur, daha sonra bir plato çizer ve yaklaşık 10-11 yaşlarında da büyük ölçüde kaybolurlar. Vasküler anomlilerin ön tanısını koymak ve acil cerrahi gerektiren durumları bilmek
Pratik Uygulama 2 Klinik Staj (Pratik) 26 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Pratik Uygulama 4 Klinik Staj (Pratik) 27 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Pratik Uygulama 2 Klinik Staj (Pratik) 28 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Estetik Cerrahisi 1 Klinik Staj (Teorik) 29 Prof. Dr. Mehmet Dadacı Estetik Cerrahisi Estetik Cerrahisi
Mikrocerrahinin Temel İlkeleri 1 Klinik Staj (Teorik) 30 Prof. Dr. Bilsev İnce Mikrocerrahinin Temel İlkeleri Mikrocerrahinin Temel İlkeleri
Pratik Uygulama 2 Klinik Staj (Pratik) 31 Öğr. Üyeleri Plastik Cerrahi Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde) Pratik Uygulama (Her Öğretim Üyesi Çalıştığı Bölümünde)
Kronik yara - yara bakımı 100 Klinik Staj (Teorik) 100 Prof. Dr. Zeynep Altuntaş Kronik etiyolojisi, tedavisi ve klinik izlemi. Kronik yara tanısı ve tedavisi uygulanması öğrenilmeli

© 2021-2022 NEÜ Meram Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörlüğü