Plastik Cerrahi 4-1 (PLCR401)

"Konjenital anomaliler"

Prof. Dr. Mehmet Dadacı (1 ders saati)

Öğrenme hedefi: Konjeniatal el anomalileri tanı teshis ve tedavisi, konjenital ürogenital anomaliler, kulak anomalileri ve craniosinostozlar hakkında öğrencilere bilgi aktarımı

Cinsel işlev sorunları ürogenital anomalilere bağlı olarak cinsel işlev bozuklukları görülebilir.
Doğuştan yapısal anomaliler Doğuştan ekstremite, ürogenital,kulak anomalileri hakkında bilgi verilecektir.
Göğüs duvarı anomalileri Polant sendromu ile beraber el anomalileri brakisindaktili görülmektedir.
İnfertilite (erkek, kadın) İnfertilitenin yapısal nedenlerinden biri ürogenital anomalilerdir.
İşitme bozukluğu ve Tinnitus Mikrotia küçük kulak deformitesinde iletim tipi işitme sorunları olur.
Kuşkulu genitalya ürogenital anomalilerde genital yapılar normalden farklı olabilir.
Mikro‐makrosefali Craniosinostosisde kafa şekil bozuklukları hidrosefali ve mikrosefali görülebilir.