Plastik Cerrahi 4-1 (PLCR401)

"El cerrahisi"

Prof. Dr. Mehmet Dadacı (1 ders saati)

Öğrenme hedefi: El cerrahisi temel prensipleri, el yaralanmaları, el yaralanmalarındaki ilk tedavi, mikrocerrrahi ve replantasyonlar ile ilgili öğrencilere bilgi aktarımı

Anemi Uzuv kopmaları acil şartlarda akut derin anemi ile başvurabilir.
Deri ve ekleri değişiklikleri (Kuruluk, renk değişikliği, vb.) ekstremite damarsal yaralanmalarında eksremite yüzeyinde solukluk, kanama, morarma görülebilir.
Donma el cerrahisi dersinde ekstremitedeki donmalar ile ilgili bilgiler verilmektedir.
Kas iskelet sistemi ağrıları (bel, boyun, sırt, kalça ve ekstremite ağrısı) Ekstremite travmalarına bağlı ağrı görülebilir.
Omuz ağrısı Omuz travmasına bağlı ağrı gözükebilir.
Parezi, paralizi El ve üst ekstremite travmasına sekonder kas parasileri görülebilir.
Eklemlerde hareket kısıtlılığı Akut el travmalarında eklem, kemik ya da kas tendon yaralanmaları nedeni ile hareket kısıtlılığı görülebilir.