MTFEES 0.6.5 Yardım İletişim

Not: Bu alan adı altındaki web sayfaları tasarım/hazırlık aşamasındadır. Kesin ve güncel bilgiler için lütfen NEÜ-MTF resmi web sayfasını takip ediniz.

Semptomdan Ayırıcı Tanıya 3-6

(Preklinik Entegre)

Dahili Tıp Bilimleri - Aile Hekimliği (AILE)

Eğitim Sorumlusu (ADES): Prof. Dr. Fatma Gökşin Cihan Anabilim Dalı Sekreteri: Birsen Bataş Tel: +90 332 2237319 e-posta: mtfaile@erbakan.edu.tr

AMAÇ

Semptomdan Ayırıcı Tanıya 3-6


ÖĞRENİM HEDEFLERİ

PROGRAM ÇIKTISI KORELASYON MATRİSİ

P 1P 2P 3P 4 P 5P 6P 7P 8 P 9P10P11P12 P13P14P15P16

DERS SAATİ SAYILARI

Teorik Pratik PDÖ Beceri T.AKTS
7 0 0 0 0

EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)

Edutorium Location
Dönem III (Bayram Korkut) Amfisi


ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Bülent Ataş

Prof. Dr. Demet Aydoğdu

Prof. Dr. Murat Çakır

Prof. Dr. Serdar Karaköse

Doç. Dr. Ali Ulvi Uca

Dr. Öğr. Üy. Mustafa Altaş


DERS OTURUMLARI

Konu Başlığı Süre Anlatım Tipi Sıra No Eğitmen Özet Kazanım
Çocukta üriner enfeksiyon 1 Preklinik (Teorik) 1 Prof. Dr. Bülent Ataş Üriner sistemin herhangibir yerinde oluşan enfeksiyon. Küçük çocuklarda böbrek hasarı gelişebilir. ÜSE'den şüphelenme, tanısını düşünüp erken tedaviyi başlatabilme
Akut karın sendromu 1 Preklinik (Teorik) 2 Prof. Dr. Murat Çakır Ani başlayan karın ağrısı ile karakterize, belirti ve bulguları karın bölgesinde yoğunlaşan, travma dışındaki nedenlere bağlı olarak gelişen ve başlangıcı 1 haftayı geçmeyen patolojilerin tümü “akut karın” denir. Akut karını tanıma ve tedavisini planlama.
Radyolojik yaklaşım 3-6 1 Preklinik (Teorik) 3 Prof. Dr. Serdar Karaköse Akut batın olgularında üriner sistem taşı, ileus şüphesi, batın içi hava, parankimal organ yaralanmaları, kas iskelet sistemindeki yaralanmalar ve kırıklar en kısa dönemde radyolojik görüntüleme ile sağlanabilir. Hastanın tedavi programı radyolojik görüntülemeye göre saptanabilir. Akut karın şikayetleri ile gelen hastada radyolojik görüntülemenin önemi vurgulanmaktadır.
MS'li olguya yaklaşım 1 Preklinik (Teorik) 4 Doç. Dr. Ali Ulvi Uca Multipl skleroz, kronik inflamasyon, demiyelinizasyon, glioz ve nöron kaybı ile karakterize merkezi sinir sisteminin otoimmün bir hastalığıdır. Hastalık, doğası gereği tekrarlayan-düzelen veya ilerleyici olabilir.Genç yetişkinleri etkileyen en yaygın travmatik olmayan yeti yitimine neden olan hastalıktır. Multpl skleroz hastalığını tanımak ve diğer santral sinir sistemi hastalıklarından ayırıcı tanısını yapabilmek.
S.S.S. Enfeksiyonları 1 Preklinik (Teorik) 5 Dr. Öğr. Üy. Mustafa Altaş Santral sinir sistemi, beyin (beyin ve beyincik), omurilik, optik sinirler ve bunların örtücü zarları tarafından tanımlanır. Bu yapılar, kafatasının ve vertebral kolonun spinal kanalının sert sınırları içinde korunur. Akut santral sinir sistemi enfeksiyonları genel olarak üç kategoriye ayrılır - menenjit, ensefalit ve apseler - ve genellikle ilgili mikroorganizmaların kan yoluyla yayılmasından kaynaklanır. Santral sinir sistemi anatominisi yüzeyel olarak anlamak ve enfeksiyonlarının klinik yansımalarını öğrenmek.
Radyolojik yaklaşım 3-6 II 1 Preklinik (Teorik) 6 Prof. Dr. Demet Aydoğdu Radyolojik anatomi ve ayırıcı tanı yapabilmeyi amaçlayan derstir. Genel radyoloji bilgisi, uygun radyolojik yöntemleri seçme, temel görüntüleme yöntemlerinde radyolojik anatomi bilgisi ve sık görülen hastalıkların tipik radyolojik bulgularını tanıma becerilerini kazanır
Radyolojik yaklaşım 3-6 100 Preklinik (Teorik) 100 Prof. Dr. Serdar Karaköse Akut batın olgularında üriner sistem taşı, ileus şüphesi, batın içi hava, parankimal organ yaralanmaları, kas iskelet sistemindeki yaralanmalar ve kırıklar en kısa dönemde radyolojik görüntüleme ile sağlanabilir. Hastanın tedavi programı radyolojik görüntülemeye göre saptanabilir. Akut karın şikayetleri ile gelen hastada radyolojik görüntülemenin önemi vurgulanmaktadır.

© 2021-2022 NEÜ Meram Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörlüğü