MTFEES 0.6.5 Yardım İletişim

Not: Bu alan adı altındaki web sayfaları tasarım/hazırlık aşamasındadır. Kesin ve güncel bilgiler için lütfen NEÜ-MTF resmi web sayfasını takip ediniz.

Anatomi 1-1

(Preklinik Entegre)

Temel Tıp Bilimleri - Anatomi (ANAT)

Eğitim Sorumlusu (ADES): Prof. Dr. Aynur Emine Çiçekcibaşı Anabilim Dalı Sekreteri: Hilal Altan Tel: None e-posta: None

AMAÇ

Anatomi 1-1


ÖĞRENİM HEDEFLERİ

PROGRAM ÇIKTISI KORELASYON MATRİSİ

P 1P 2P 3P 4 P 5P 6P 7P 8 P 9P10P11P12 P13P14P15P16

DERS SAATİ SAYILARI

Teorik Pratik PDÖ Beceri T.AKTS
6 1 0 0 0

EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)

Edutorium Location
Dönem I Amfisi


ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Aynur Emine Çiçekcibaşı

Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal

Doç. Dr. Anıl Didem Aydın Kabakçı


DERS OTURUMLARI

Konu Başlığı Süre Anlatım Tipi Sıra No Eğitmen Özet Kazanım
Anatomiye giriş 2 Preklinik (Teorik) 1 Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal Anatomi, insan vücudunun normal şeklini ve yapısını vücudu oluşturan organlar ve bu organlar arasındaki yapısal ve işlevsel ilişkiler temelinde inceleyen bilim dalıdır. Makroskopik, mikroskopik, gelişimsel, patolojik anatomi yanısıra öğretim yöntemlerine göre sistematik, topoğrafik, karşılaştırmalı, cerrahi, klinik, kesitsel (radyolojik), estetik, fonksiyonel ve spor anatomisi olmak üzere alt grupları vardır. Anatominin tıp bilimleri içindeki yerini, önemini kavrar, tarihçesi ve çeşitleri hakkında bilgi sahibi olur.
Terminoloji I 2 Preklinik (Teorik) 2 Prof. Dr. Aynur Emine Çiçekcibaşı Tıbbi Terminoloji; tıbbın tüm alanlarında ortak bir dili kullanabilmek adına oluşturulmuş standart sözcüklerdir. Terminologia Anatomica; Anatomi’de kullanılan terimleri içeren uluslararası bir listedir. Anatomi terimlerinin tamamı Nomina Anatomica başlığını taşıyan kitapta toplanmıştır. Anatomi terimleri genellikle Latince ve Grekçe kökenlidir. Uluslararası özellik kazanmış olan Anatomi terimleri aynı zamanda hekimlik dilinin de temelini oluşturur. Vücudun normal şekil ve yapısı, vücudu meydana getiren oluşumların lokalizasyonları (yerleri), komşulukları, fonksiyonları ve klinikle ilişkilerini ortaya koyan Anatomi’de kullanılan uluslararası terimleri içerir. Terminoloji tanımı ve kaynakları, Latin alfabesinin fenotik özellikleri, Latince isimler ve çekimleri, Latincede küçültme şekilleri, Latince sıfatlar ve kıyas dereceleri, sayı sıfatları, birleşik isimler ve sıfatlar, Latincede tanımlar ve karma tamlamalar, Grekçe ve Latince kökenli türetme örnekleri ile ilgili bilgilerin öğrenilmesi, sık kullanılan anatomik kökler, önekler ve sonekler, nomenklatürde lokalizasyonu belirten kelimeler, hareket sistemi ile ilgili terimler, tıbbi terimler, tıp literatüründe kısaltmalar ve klinik terminoloji ile ilgili bilgileri içerir. Tıbbi ve Anatomik terminoloji hakkında bilgi sahibi olur.
Terminoloji II 2 Preklinik (Teorik) 3 Prof. Dr. Aynur Emine Çiçekcibaşı Tıbbi Terminoloji; tıbbın tüm alanlarında ortak bir dili kullanabilmek adına oluşturulmuş standart sözcüklerdir. Terminologia Anatomica; Anatomi’de kullanılan terimleri içeren uluslararası bir listedir. Anatomi terimlerinin tamamı Nomina Anatomica başlığını taşıyan kitapta toplanmıştır. Anatomi terimleri genellikle Latince ve Grekçe kökenlidir. Uluslararası özellik kazanmış olan Anatomi terimleri aynı zamanda hekimlik dilinin de temelini oluşturur. Vücudun normal şekil ve yapısı, vücudu meydana getiren oluşumların lokalizasyonları (yerleri), komşulukları, fonksiyonları ve klinikle ilişkilerini ortaya koyan Anatomi’de kullanılan uluslararası terimleri içerir. Terminoloji tanımı ve kaynakları, Latin alfabesinin fenotik özellikleri, Latince isimler ve çekimleri, Latincede küçültme şekilleri, Latince sıfatlar ve kıyas dereceleri, sayı sıfatları, Birleşik isimler ve sıfatlar, Latincede tanımlar ve karma tamlamalar, Grekçe ve Latince kökenli türetme örnekleri ile ilgili bilgilerin öğrenilmesi, Sık kullanılan anatomik kökler, önekler ve sonekler, Nomenklatürde lokalizasyonu belirten kelimeler, hareket sistemi ile ilgili terimler, tıbbi terimler, tıp literatüründe kısaltmalar ve klinik terminoloji ile ilgili bilgileri içerir. Tıbbi ve Anatomik terminoloji hakkında bilgi sahibi olur.
Sistemler hakkında genel bilgi I 2 Preklinik (Teorik) 4 Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal İnsan vücudunu hareket, dolaşım, solunum, sindirim, idrar, üreme, sinir ve endokrin sistemler ile duyu organlarından oluşur. Her bir sistemi oluşturan organlar hakkında genel bilgi verilir ve latince isimleri kavratılır. İnsan vücudunu oluşturan sistemler hakkında genel bilgi sahibi olur.
Sistemler hakkında genel bilgi II 2 Preklinik (Teorik) 5 Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal İnsan vücudunu hareket, dolaşım, solunum, sindirim, idrar, üreme, sinir ve endokrin sistemler ile duyu organlarından oluşur. Her bir sistemi oluşturan organlar hakkında genel bilgi verilir ve latince isimleri kavratılır.
İnsan vücudu ve bölgeleri 2 Preklinik (Teorik) 6 Doç. Dr. Anıl Didem Aydın Kabakçı İnsan vücudu, 5 bölüm altında incelenir. Her bir bölüm kendi içerisinde regio'lara ayrılmaktadır. Vücudumuzda yer alan anatomik oluşumlar sınırları belirlenmiş bu bölgelşer yardımı ile rahatlıkla tarif edilebilmektedir. Öğrenim hedefi: Vücut bölgelerini açıklar.
Laboratuvar Kuralları 2 Preklinik (Pratik) 51 Prof. Dr. Aynur Emine Çiçekcibaşı Laboratuvar Kuralları Laboratuvar Kuralları

© 2021-2022 NEÜ Meram Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörlüğü