Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları 5-1 (KBBH501)

"Hasta başı pratik uygulama"

Prof. Dr. Hamdi Arbağ (100 ders saati)

kbb kliniğinde yatan hastaların dosya incelemesi, anamnez, muayene, laboratuvar, görüntüleme, ameliyat notu ve pansuman özellikleri öğrencilerle birlikte değerlendirilmesini içerir.
Öğrenme hedefi: kulak burun boğaz hastasının anamnez muayene laboratuvar ve görüntüleme özellikleri ile hastaları değerlendirebilmeli.

Boyunda kitle Boyunda kitle ile başvuran hastanın anamnez, muayene, laboratuar ve görüntüleme özelliklerini bilir ve gerekli durumlarda uzman hekime yöjnlendirebilir.
Yabancı cisim (yutma/aspirasyon/kulak/burun) Baş boyun bölgesindeki yabancı cisimlerin özelliklerini bilir ve hastaları uygun şekilde, uygun birime sevk eder, ilkelerini açıklar.