Tıbbi Genetik 1-4 (GNTK104)

"Histon modifikasyonları, Metilasyon nedir, genetik önemi"

Öğr. Gör. Dr. Makbule Nihan Somuncu (2 ders saati)

Histon modifikasyonunun hangi moleküler mekanizmalar aracılığı ile gerçekleştiği ele alınır. Histon modifikasyon türleri, asetilasyon, fosforilasyon, sumoluasyon gibi mekanizmalar açıklanarak gen ifadesi ve regülasyonu üzerine etkileri anlatılır. Histon mod,ifikasyonlarının ve metilasyonun hastalıklar ile ilişkisi ve güncel tedavi ajanları klinik öncesi dönem 1 öğrencisine özetlenir.
Öğrenme hedefi: Öğrenci, histon modifikasyon çeşitlerini ve mekanizmasını, hastalıklardaki önemini kavrayabilmeli, metilasyon mekanizması, genomdaki rolü ve genetik önemi hakkında bilgi sahibi olabilmelidir.