Biyofizik 1-3 (BYFZ103)

"Elektrik I: Temel Kavramlar, Temel Biyoelektrik Kavramlar"

Prof. Dr. Barkın İlhan (2 ders saati)

Bu ders kapsamında üniversite öncesi temel elektrik prensipleri tekrarlanmakta, biyoelektrisite ve elektrofizyoloji kavramlarına çok temel düzeyde giriş yapılmaktadır.
Öğrenme hedefi: Temel biyoelektrik kanun ve prensiplerini öğrenir.

Bilinç değişiklikleri Santral sinir sistemi üzerindeki her türlü olumsuz durum elektrik iletimi, dipol ve hacim iletkeni kavramlarıyla ilgilidir.
Bilişsel bozukluklar/unutkanlık Santral sinir sistemi üzerindeki her türlü olumsuz durum elektrik iletimi, dipol ve hacim iletkeni kavramlarıyla ilgilidir.
Gerçeği değerlendirme sorunları (sanrı, varsanı) Santral sinir sistemi üzerindeki her türlü olumsuz durum elektrik iletimi, dipol ve hacim iletkeni kavramlarıyla ilgilidir.