MTFEES 0.6.5 Yardım İletişim

Not: Bu alan adı altındaki web sayfaları tasarım/hazırlık aşamasındadır. Kesin ve güncel bilgiler için lütfen NEÜ-MTF resmi web sayfasını takip ediniz.

Tıbbi Genetik 3-6

(Preklinik Entegre)

Dahili Tıp Bilimleri - Tıbbi Genetik (GNTK)

Eğitim Sorumlusu (ADES): Prof. Dr. Mahmut Selman Yıldırım Anabilim Dalı Sekreteri: Gülşen Karaduman Tel: +90 332 2237117 e-posta: gulsenkaraduman_2013@hotmail.com

AMAÇ

Tıbbi Genetik 3-6


ÖĞRENİM HEDEFLERİ

PROGRAM ÇIKTISI KORELASYON MATRİSİ

P 1P 2P 3P 4 P 5P 6P 7P 8 P 9P10P11P12 P13P14P15P16

DERS SAATİ SAYILARI

Teorik Pratik PDÖ Beceri T.AKTS
6 0 0 0 0

EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)


ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Ayşe Gül Zamani

Dr. Öğr. Üy. Emine Göktaş


DERS OTURUMLARI

Konu Başlığı Süre Anlatım Tipi Sıra No Eğitmen Özet Kazanım
Kas ve nörodejeneratif hastalıkların genetiği 1 Preklinik (Teorik) 1 Prof. Dr. Ayşe Gül Zamani x None
Nörolojik hastalıklar genetiği 2 Preklinik (Teorik) 2 Dr. Öğr. Üy. Emine Göktaş Burayı silerek dersin ÖZETİ ni (tercihen üç beş cümle) giriniz. Burayı silerek dersin ÖĞRENİM HEDEFİ ni (tercihen uzun olmayan tek bir cümle) giriniz.
İskelet displazileri 1 Preklinik (Teorik) 3 Dr. Öğr. Üy. Emine Göktaş Burayı silerek dersin ÖZETİ ni (tercihen üç beş cümle) giriniz. Burayı silerek dersin ÖĞRENİM HEDEFİ ni (tercihen uzun olmayan tek bir cümle) giriniz.
İskelet displazileri 2 Preklinik (Teorik) 100 Dr. Öğr. Üy. Emine Göktaş Burayı silerek dersin ÖZETİ ni (tercihen üç beş cümle) giriniz. Burayı silerek dersin ÖĞRENİM HEDEFİ ni (tercihen uzun olmayan tek bir cümle) giriniz.
Nörolojik hastalıklar genetiği 2 Preklinik (Teorik) 100 Dr. Öğr. Üy. Emine Göktaş Burayı silerek dersin ÖZETİ ni (tercihen üç beş cümle) giriniz. Burayı silerek dersin ÖĞRENİM HEDEFİ ni (tercihen uzun olmayan tek bir cümle) giriniz.
Kas hastalıkları genetiği 2 Preklinik (Teorik) 100 Prof. Dr. Ayşe Gül Zamani Kas gruplarında tutulumlara yol açan bu distrofilerin hepsinde hastalık farklı genetik mekanizmalaral ortaya çıkmaktadır. Hastalığın klinik bulgularu mutasyon/varyasyonların yerleştği gen bölgesine göre farklılıklar göstermektedir. Bu hastalıklara tanı koymak amacıyla farklı geenetik testler kullanılmaktadır. Ayrıca hastalıkların tedavisinde genetik temelli yeni teknolojilerle geliştirilmiş tedaviler uygulanmakatadır. Dersin içeriği bu konular üzerine yoğunlaşmıştır. Bu derste kas distrofilerinden bahsedilerek; DMD,BMD, Miyotonik distrofi Tip 1 ve Tip2, Limb Girdle ve diğer sık görülen distrofiler ve genetiği hakkında bilgi verilecektir.

© 2021-2022 NEÜ Meram Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörlüğü