MTFEES 0.6.5 Yardım İletişim

Not: Bu alan adı altındaki web sayfaları tasarım/hazırlık aşamasındadır. Kesin ve güncel bilgiler için lütfen NEÜ-MTF resmi web sayfasını takip ediniz.

Biyofizik 2-3

(Preklinik Entegre)

Temel Tıp Bilimleri - Biyofizik (BYFZ)

Eğitim Sorumlusu (ADES): Prof. Dr. Barkın İlhan Anabilim Dalı Sekreteri: Meva Bekmezci Tel: +90 332 2237122 e-posta: mtf_biyofizik@erbakan.edu.tr

AMAÇ

Bu kuruldaki Biyofizik dersinde öğrencilerin Dönem I’de verilen akışkanlar biyofiziği temeline dayanacak ve şekilde, solunum ve dolaşım kavramlarına daha detaylı bir bakış açısı edinmeleri amaçlanmaktadır.


ÖĞRENİM HEDEFLERİ

PROGRAM ÇIKTISI KORELASYON MATRİSİ

P 1P 2P 3P 4 P 5P 6P 7P 8 P 9P10P11P12 P13P14P15P16

DERS SAATİ SAYILARI

Teorik Pratik PDÖ Beceri T.AKTS
4 0 0 0 0

EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)

Edutorium Location
Dönem II (İsrafil Şimşek) Amfisi


ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Barkın İlhan


DERS OTURUMLARI

Konu Başlığı Süre Anlatım Tipi Sıra No Eğitmen Özet Kazanım
Dolaşım dinamiği I: Sıvıların özellikleri, hemodinamik kavramlar 2 Preklinik (Teorik) 1 Prof. Dr. Barkın İlhan Bu ders kapsamında, Dönem I'de anlatılan akışkanlar mekaniği kavramlarının dolaşım sistemindeki karşılıklarından bahsedilmektedir. Sıvıların özellikleri, kanın viskozluğu ve diğer reolojik özellikleri, damar genişleyebilirliği kavramlarını ve Laplace yasasını öğrenir.
Dolaşım dinamiği II: Kalbin etkinliği ve gücü, kalp devri ve basınç ölçüm yöntemleri 2 Preklinik (Teorik) 2 Prof. Dr. Barkın İlhan Bu ders kapsamında kalbin kan pompalama kapasitesi, maksimum ve ortalama ürettiği güç gibi biyofiziksel özellikleri anlatılmaktadır. Kalbin pompalama etkinliği ve gücü, kalp devri ve basınç ölçüm kavram ve yöntemlerini öğrenir.
Solunum dinamiği I: Solunum sistemi ve işlevi, solunumla ilgili gaz yasaları 2 Preklinik (Teorik) 3 Prof. Dr. Barkın İlhan Bu ders kapsamında temel akışkanlar mekaniği kavramlarının kan ve diğer reolojik unsurların davranışlarının açıklanmasında kullanımı ve ilgili prensipler anlatılmaktadır. Solunum sistemi ve işlevini, solunumla ilgili basınç-hacim değişimi gaz yasalarını, akciğerin yüzey gerilimi/alveol mekaniği özelliklerini ve solunum süreçlerini öğrenir.
Solunum dinamiği II: Kan gazlarının çözünürlüğü ve gaz yasaları, akciğer hacim ve kapasiteleri 2 Preklinik (Teorik) 4 Prof. Dr. Barkın İlhan Bu ders kapsamında akciğer üzerinde alveollerin mekanik özellikleri, solunum gazlarının akciğer havası ile kan arasında nasıl değiş tokuş edildiği gibi kavramlar anlatılmaktadır. Kan gazlarının çözünürlüğü ve gaz yasalarını, akciğer hacim ve kapasitesi kavramlarını öğrenir.

© 2021-2022 NEÜ Meram Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörlüğü