MTFEES 0.6.5 Yardım İletişim

Not: Bu alan adı altındaki web sayfaları tasarım/hazırlık aşamasındadır. Kesin ve güncel bilgiler için lütfen NEÜ-MTF resmi web sayfasını takip ediniz.

Kariyer Planlama 1-5

(Preklinik (seçmeli))

Dahili Tıp Bilimleri - Tıbbi Genetik (GNTK)

Eğitim Sorumlusu (ADES): Prof. Dr. Mahmut Selman Yıldırım Anabilim Dalı Sekreteri: Gülşen Karaduman Tel: +90 332 2237117 e-posta: gulsenkaraduman_2013@hotmail.com

AMAÇ

Tıp Eğitimi ve Bilişimi 1-5


ÖĞRENİM HEDEFLERİ

PROGRAM ÇIKTISI KORELASYON MATRİSİ

P 1P 2P 3P 4 P 5P 6P 7P 8 P 9P10P11P12 P13P14P15P16

DERS SAATİ SAYILARI

Teorik Pratik PDÖ Beceri T.AKTS
7 0 0 0 0

EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)


ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Ercan Kurar

Prof. Dr. Mahmut Selman Yıldırım

Prof. Dr. Özcan Çeneli

Doç. Dr. Banu Ordahan


DERS OTURUMLARI

Konu Başlığı Süre Anlatım Tipi Sıra No Eğitmen Özet Kazanım
Narkotik İlaç Kontrol Sistemi 1 Preklinik (Teorik) 1 Prof. Dr. Mahmut Selman Yıldırım Narkotik İlaç Kontrol Sistemi Narkotik İlaç Kontrol Sistemi
Genetikte Yeni Teknolojiler 1 Preklinik (Teorik) 2 Prof. Dr. Mahmut Selman Yıldırım Bu dersin kapsamında, genetiğin gelecekte tıp alanında nasıl bir çığır açacağı, tedavilerde nasıl bir hedefe koşacağı konusunda öğrecilere fikir verme amaçlanmıştır. Genetikte kullanılan ve literatürde tanımlanan güncel yöntemlerin ve tedavilerin öğrenciye kavratılması hedeflenir.
Biyomedikal Alanda Güncel Konular 2 Preklinik (Teorik) 3 Prof. Dr. Ercan Kurar Biyomedikal ve sağlık alanında güncel konular örn. mRNA aşı teknolojilerinim kullanım alanları ve mevcut durumu degerlendirilmektedir. 1. Öğrenim hedefi: Biyomedikal alan güncel konular hakkında bilgi sahibi olur.
Nörorehabilitasyon Güncel Gelişmeler 1 Preklinik (Teorik) 4 Doç. Dr. Banu Ordahan DERSİN ÖZETİ: Nörorehabilitasyon yöntemleri son yıllarda giderek değişti. Geleneksel nörorehabilitasyon prosedürleri, felç, Parkinson hastalığı, omurilik yaralanması, travmatik beyin hasarı, spastisite ve bilişsel bozukluklar gibi yaygın nörolojik hastalıklarda sınırlı etkinliğe sahip olabilir. Bu koşullarda rehabilitasyon stratejilerinin etkinliğini artırmak için yeni teknolojiler gelişti. Bu teknikler, nörorehabilitasyonun yoğunluğunu ve kalitesini artırmak ve beyin uyarılabilirliğini ve plastisitesini manipüle etmek için robotik destekli eğitim, sanal gerçeklik, fonksiyonel elektrostimülasyon, invaziv olmayan beyin stimülasyonu (NIBS) gibi yardımcı teknolojik yaklaşımları içerir. ÖĞRENİM HEDEFİ: Nörorehabilitasyon alanındaki güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalı.
Hematolojide başdöndürücü teknolojik gelişmeler 1 Preklinik (Teorik) 5 Prof. Dr. Özcan Çeneli Burayı silerek dersin ÖZETİ ni (tercihen üç beş cümle) giriniz. Burayı silerek dersin ÖĞRENİM HEDEFİ ni (tercihen uzun olmayan tek bir cümle) giriniz.
Nörorehabilitasyon Güncel Gelişmeler 100 Preklinik (Teorik) 100 Doç. Dr. Banu Ordahan DERSİN ÖZETİ: Nörorehabilitasyon yöntemleri son yıllarda giderek değişti. Geleneksel nörorehabilitasyon prosedürleri, felç, Parkinson hastalığı, omurilik yaralanması, travmatik beyin hasarı, spastisite ve bilişsel bozukluklar gibi yaygın nörolojik hastalıklarda sınırlı etkinliğe sahip olabilir. Bu koşullarda rehabilitasyon stratejilerinin etkinliğini artırmak için yeni teknolojiler gelişti. Bu teknikler, nörorehabilitasyonun yoğunluğunu ve kalitesini artırmak ve beyin uyarılabilirliğini ve plastisitesini manipüle etmek için robotik destekli eğitim, sanal gerçeklik, fonksiyonel elektrostimülasyon, invaziv olmayan beyin stimülasyonu (NIBS) gibi yardımcı teknolojik yaklaşımları içerir. ÖĞRENİM HEDEFİ: Nörorehabilitasyon alanındaki güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalı.
Hematolojide başdöndürücü teknolojik gelişmeler 100 Preklinik (Teorik) 100 Prof. Dr. Özcan Çeneli Burayı silerek dersin ÖZETİ ni (tercihen üç beş cümle) giriniz. Burayı silerek dersin ÖĞRENİM HEDEFİ ni (tercihen uzun olmayan tek bir cümle) giriniz.

© 2021-2022 NEÜ Meram Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörlüğü