MTFEES 0.6.5 Yardım İletişim

Not: Bu alan adı altındaki web sayfaları tasarım/hazırlık aşamasındadır. Kesin ve güncel bilgiler için lütfen NEÜ-MTF resmi web sayfasını takip ediniz.

Kardiyoloji 3-3

(Preklinik Entegre)

Dahili Tıp Bilimleri - Kardiyoloji (KRDY)

Eğitim Sorumlusu (ADES): Dr. Öğr. Üy. Ahmet Lütfü Sertdemir Anabilim Dalı Sekreteri: None Tel: +90 332 2237455 e-posta: dralsertdemir@gmail.com

AMAÇ

Kardiyoloji 3-3


ÖĞRENİM HEDEFLERİ

PROGRAM ÇIKTISI KORELASYON MATRİSİ

P 1P 2P 3P 4 P 5P 6P 7P 8 P 9P10P11P12 P13P14P15P16

DERS SAATİ SAYILARI

Teorik Pratik PDÖ Beceri T.AKTS
9 0 0 0 0

EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)


ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Ahmet Soylu

Prof. Dr. Alpay Arıbaş

Prof. Dr. Hakan Akıllı

Doç. Dr. Abdullah İçli

Doç. Dr. Ahmet Seyfeddin Gürbüz

Doç. Dr. Yakup Alsancak

Dr. Öğr. Üy. Ahmet Lütfü Sertdemir


DERS OTURUMLARI

Konu Başlığı Süre Anlatım Tipi Sıra No Eğitmen Özet Kazanım
Kardiyak Semptomları ve Fizik Muayene 1, 2 2 Preklinik (Teorik) 1 Dr. Öğr. Üy. Ahmet Lütfü Sertdemir Kalp hastalıklarının tespitinde ve ayırıcı tanısında semptomlar ve fizik muayene önemli yer tutar. Göğüs ağrıs, nefes darlığı, çarpıntı, senkop ve ödem en önemli semptomlardır. Fizik muyanede inspeksiyon, palpasyon ve oskültasyon yapılır. Perküsyonun değeri diğer sistemik muayenelere kıyasla azdır. 1. Öğrenim Hedefi: Kardiyak semptomları tanımlayabilmeli, sorgulayabilmeli ve kardiyak fizik muayeneyi yapabilmeli.
Temel EKG 2 Preklinik (Teorik) 2 Prof. Dr. Alpay Arıbaş EKG'nin çalışma prensibi, dalgaların oluşması, normal görünüşleri ve ne anlama geldiği işlenmekte Normal bir EKG'nin özelliklerini tanıyıp, Normal EKG' yi anormal EKG' den ayırt edebilmeli.
Kardiyak Semptomlar ve Fizik Muayene 3 1 Preklinik (Teorik) 3 Dr. Öğr. Üy. Ahmet Lütfü Sertdemir Kalp hastalıklarının tespitinde ve ayırıcı tanısında semptomlar ve fizik muayene önemli yer tutar. Göğüs ağrıs, nefes darlığı, çarpıntı, senkop ve ödem en önemli semptomlardır. Fizik muyanede inspeksiyon, palpasyon ve oskültasyon yapılır. Perküsyonun değeri diğer sistemik muayenelere kıyasla azdır. 1. Öğrenim Hedefi: Kardiyak semptomları tanımlayabilmeli, sorgulayabilmeli ve kardiyak fizik muayeneyi yapabilmeli.
Kalp yetersizliği 2 Preklinik (Teorik) 4 Doç. Dr. Yakup Alsancak x None
Akut Koroner Sendrom 2 Preklinik (Teorik) 5 Doç. Dr. Ahmet Seyfeddin Gürbüz Göğüs ağrısı ile başvuran hastalarda olabilecek tüm tanıları ayırtedebilme, EKG'de akut koroner sendrom(AKS) düşündürecek patolojileri belirleme, AKS tanısı koyarak tedavi edebilmeyi ögrenmek. Akut koroner sendromları tanıyabilme, diğer olası tanılardan ayırtedebilme ve tedavisini yapabilmek.
Kronik Koroner Arter Hastalığı 1 Preklinik (Teorik) 6 Doç. Dr. Abdullah İçli Uzun süreçler sonunda çevresel ve genetik faktörlerle koroner arterlerde aterosklerotik plaklar meydana gelir. Aterosklerozun önlenmesinde hayat tarzı değişiklikleri ve medikal tedaviler önemli yer tutar. Kronik dönemde morbidite ve mortaliteyi azlatmak önemlidir. 1. Öğrenim Hedefi: Kronik koroner arter hastalığında koruyucu tedbirleri uygulayabilmeli ve tedavi yapabilmeli.
Hipertansiyon 1 Preklinik (Teorik) 7 Prof. Dr. Hakan Akıllı x None
Kalp kapak hastalıkları 2 Preklinik (Teorik) 8 Prof. Dr. Ahmet Soylu x None
Kronik Koroner Arter Hastalığı 100 Preklinik (Teorik) 100 Doç. Dr. Abdullah İçli Uzun süreçler sonunda çevresel ve genetik faktörlerle koroner arterlerde aterosklerotik plaklar meydana gelir. Aterosklerozun önlenmesinde hayat tarzı değişiklikleri ve medikal tedaviler önemli yer tutar. Kronik dönemde morbidite ve mortaliteyi azlatmak önemlidir. 1. Öğrenim Hedefi: Kronik koroner arter hastalığında koruyucu tedbirleri uygulayabilmeli ve tedavi yapabilmeli.

© 2021-2022 NEÜ Meram Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörlüğü