MTFEES 0.6.5 Yardım İletişim

Not: Bu alan adı altındaki web sayfaları tasarım/hazırlık aşamasındadır. Kesin ve güncel bilgiler için lütfen NEÜ-MTF resmi web sayfasını takip ediniz.

Semptomdan Ayırıcı Tanıya 3-4

(Preklinik Entegre)

Dahili Tıp Bilimleri - Aile Hekimliği (AILE)

Eğitim Sorumlusu (ADES): Prof. Dr. Fatma Gökşin Cihan Anabilim Dalı Sekreteri: Birsen Bataş Tel: +90 332 2237319 e-posta: mtfaile@erbakan.edu.tr

AMAÇ

Semptomdan Ayırıcı Tanıya 3-4


ÖĞRENİM HEDEFLERİ

PROGRAM ÇIKTISI KORELASYON MATRİSİ

P 1P 2P 3P 4 P 5P 6P 7P 8 P 9P10P11P12 P13P14P15P16

DERS SAATİ SAYILARI

Teorik Pratik PDÖ Beceri T.AKTS
7 0 0 0 0

EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)

Edutorium Location
Dönem III (Bayram Korkut) Amfisi


ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar

Doç. Dr. Bekir Turgut

Doç. Dr. Kadir Küçükceran

Doç. Dr. Süleyman Bakdık

Dr. Öğr. Üy. Mustafa Kürşat Ayrancı


DERS OTURUMLARI

Konu Başlığı Süre Anlatım Tipi Sıra No Eğitmen Özet Kazanım
Üst ve alt gastrointestinal kanama 1 Preklinik (Teorik) 1 Dr. Öğr. Üy. Mustafa Kürşat Ayrancı Gastrointestinal sistemin herhangi bir yerinde gizli veya aşikar kanama şeklinde olabilir. Aşikar kanamalar; hematemez, melena veya hematokezya şeklinde karşımıza çıkar. Alt ve üst GIS kanamalarına medikal veya cerrahi yaklaşım gerekebilmektedir. GIS kanamalarının etyoloji, patogenez, semptom ve klinik bulgularına göre ayırıcı tanıya gitmek
Radyolojik yaklaşım (SAT 3-4) 1 Preklinik (Teorik) 2 Doç. Dr. Süleyman Bakdık semptomlara göre ayırıcı tanıya yardımcı görüntüleme yöntemleri seçilebilmelidir. Sarılığı olan hastada safra yollarına yönelik MRCP non invaziv bir yöntemken,perkuatan transhepatik kolanjiografi tanı yanındatedavi edebilme imkanları sunar. semptomlara göre ayırıcı tanıya yardımcı modaliteyi seçme yetisikazınır.
Hepatosellüler karsinom 1 Preklinik (Teorik) 3 Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar Hepatosellüler karsinom Hepatosellüler karsinom
Pelvik Ağrı sendromu 1 Preklinik (Teorik) 4 Doç. Dr. Bekir Turgut Pelvik ağrı sendromu olan hastalarda jinekolojik ve ürolojik sistemde bulunan karşılıklarının öğrenilmesi; pelvik konjesyon sendromu, üriner sistem kalkül, akut batın tabloları,over kist ve malignite olasılıklarının öğrenilmesi semptomdan tanıya yöneltilerek değerlendirildi. Pelvik ağrı semptomunda olabilecek hastalıkların ayırıcı tanıları.
Pulmoner emboli 1 Preklinik (Teorik) 5 Doç. Dr. Kadir Küçükceran Pulmoner Emboli hastalığının epidemiyolojisi, tanısı ve tedavisinden bahsedildi. Pulmoner Emboli den şüphelenilecek durumları öğrenmek, tanı algoritmasını bilmek ve ilk tedavisini yapabilmektir.
Pelvik Ağrı sendromu 100 Preklinik (Teorik) 100 Doç. Dr. Bekir Turgut Pelvik ağrı sendromu olan hastalarda jinekolojik ve ürolojik sistemde bulunan karşılıklarının öğrenilmesi; pelvik konjesyon sendromu, üriner sistem kalkül, akut batın tabloları,over kist ve malignite olasılıklarının öğrenilmesi semptomdan tanıya yöneltilerek değerlendirildi. Pelvik ağrı semptomunda olabilecek hastalıkların ayırıcı tanıları.
Radyolojik yaklaşım (SAT 3-4) 100 Preklinik (Teorik) 100 Doç. Dr. Süleyman Bakdık semptomlara göre ayırıcı tanıya yardımcı görüntüleme yöntemleri seçilebilmelidir. Sarılığı olan hastada safra yollarına yönelik MRCP non invaziv bir yöntemken,perkuatan transhepatik kolanjiografi tanı yanındatedavi edebilme imkanları sunar. semptomlara göre ayırıcı tanıya yardımcı modaliteyi seçme yetisikazınır.

© 2021-2022 NEÜ Meram Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörlüğü