MTFEES 0.6.5 Yardım İletişim

Not: Bu alan adı altındaki web sayfaları tasarım/hazırlık aşamasındadır. Kesin ve güncel bilgiler için lütfen NEÜ-MTF resmi web sayfasını takip ediniz.

Biyokimya 2-1

(Preklinik Entegre)

Temel Tıp Bilimleri - Tıbbi Biyokimya (BYKM)

Eğitim Sorumlusu (ADES): Öğr. Gör. Dr. Cemile Topcu Anabilim Dalı Sekreteri: Vesile Tel: None e-posta: None

AMAÇ

Biyokimya 2-1


ÖĞRENİM HEDEFLERİ

PROGRAM ÇIKTISI KORELASYON MATRİSİ

P 1P 2P 3P 4 P 5P 6P 7P 8 P 9P10P11P12 P13P14P15P16

DERS SAATİ SAYILARI

Teorik Pratik PDÖ Beceri T.AKTS
6 0 0 0 0

EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)

Edutorium Location
Dönem II (İsrafil Şimşek) Amfisi

Edutorium Location
Preklinik Biyokimya Laboratuvarı


ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Ali Muhtar Tiftik

Prof. Dr. Mehmet Gürbilek

Dr. Öğr. Üy. İbrahim Kılınç


DERS OTURUMLARI

Konu Başlığı Süre Anlatım Tipi Sıra No Eğitmen Özet Kazanım
Epitel ve bağ doku biyokimyası 2 Preklinik (Teorik) 1 Prof. Dr. Ali Muhtar Tiftik Epitel ve bağ doku biyokimyası Epitel ve bağ doku biyokimyası
Kan dokusu (Eritrosit, Lökosit) biyokimyası 2 Preklinik (Teorik) 2 Prof. Dr. Mehmet Gürbilek Eritrosit metabolizması, Pentoz fosfat yolunun eritrositlerdeki hayati önemi, Eritrositlerde glikolizi bozan enzim defektleri Eritrosit ve lökositlerin biyokimyasal fonksiyonlarının öğrenilmesi.
Yağ dokusu biyokimyası 2 Preklinik (Teorik) 3 Dr. Öğr. Üy. İbrahim Kılınç Adipositlerin önemi; kan dokusu, sindirim sistemi, karaciğer, sinir sistemi, kas dokusu ile ilişkisi anlatılır. Metabolizma açısından önemi ve fonksiyonları anlatılır. Yağ dokusu adipositlerinin yapısal ve fonksiyonel özelliklerini metabolizma bağlamında öğrenirler.
Kemik dokusu metabolizması 2 Preklinik (Teorik) 4 Prof. Dr. Ali Muhtar Tiftik Kemik dokusu metabolizması Kemik dokusu metabolizması
Kas dokusu biyokimyası 2 Preklinik (Teorik) 4 Dr. Öğr. Üy. İbrahim Kılınç Kas metabolizmasında önemli olan DNA, RNA, RNAi, proteinler, karbonhidratlar, lipit vb moleküllerin önemi sağlık ve hastalık bağlamında anlatılır. Kas dokusunun yapısal ve fonksiyonel moleküllerinin önemini kavrarlar.
Epitel ve Bağ doku biyokimyası 2 Preklinik (Teorik) 100 Dr. Öğr. Üy. İbrahim Kılınç Deri, solunum, sindirim, ürogenital sistem epitel dokusunun yapısal ve fonksiyonel molekülleri anlatılır. Hücrelerarası ilişkiler ve proteinlerinin öneminden bahsedilir. Epitel ve bağ dokusunun önemli enzim, protein, lipid, karbonhidrat vb molekülleri anlatılır. Kollajen, elastin, mide asidi, pankreas-safra sıvıları, pH - elektrolitler, enzimlerin fizyopatolojik önemi anlatılır. Epitel ve bağ dokusunun yapı ve fonksiyonları biyokimya açısında ele alınarak protein, karbonhidrat, lipit ve diğer yapıların önemini bilirler.

© 2021-2022 NEÜ Meram Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörlüğü